2 Ekim 2012 Salı

Haritalardan sonra iPhone 5'in kamerası da sorunlu çıktı


Apple'ın yoğun tepki toplayan harita uygulamasından sonra şimdi de kamerası ile ilgili şikayetler artmaya başladı.

Apple CEO'su Tim Cook'un başını çok ağrıtan ve kendisini özür dilemek zorunda bırakan haritalar uygulaması uzun süre gündemde kaldı. Fakat anlaşılan o ki iPhone 5'in tek derdi haritalar olarak kalmayacak. iPhone 5'in şimdi de kamerası ile ilgili sorunlar konuşuluyor.
iPhone 5 kullanıcıları bir şekilde güneşe ya da güneşin yansıdığı bir ekrana karşı fotoğraf çektiklerinde doğal olmayan mor bir parlamayla karşılaştılar. Bunun sonucunda müşteri hizmetleriyle iletişime geçenlere de ilginç bir cevap verildi. Gizmodo takipçilerinden Matt'e verilen cevabı aşağıda bulabilirsiniz.
Çektiği fotoğraflarda bu mor parlamayı farkeden Matt, konu ile ilgili Apple'a ulaştığında aldığı cevap özet geçersek ''Bu normal bir durum, yoğun ışığa karşı fotoğraf çekmeyin'' oldu. Fakat üstteki fotoğrafta görebileceğinzi gibi iPhone 4 ve 4S'te bu sorun bulunmuyor.
Uzmanlar sorunun iPhone 5'in yeni safir cam denilen kamerayı koruyan yeni camdan kaynaklandığını söylüyorlar. Apple'dan konuyla ilgili resmi bir açıklama bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder