1 Ekim 2012 Pazartesi

Yandex Browser 1.0


Türkiye pazarına hızlı bir giriş yapan Yandex, şimdi de piyasaya kendi markasıyla bir tarayıcı sürdü.


Herhalde bir kültürel akım olsaydı ''Rusya'nın Google'a tepkisi olarak doğdu'' diyebileceğimiz Yandex, ülkemize çok hızlı bir giriş yaptı bildiğiniz gibi. Hızla yerelleşen Rus internet devi, sunduğu servislere bir yenisini daha ekledi. Yandex Browser ile artık Yandexçilerin de bir tarayıcısı oldu.
Açık kaynaklı olan ve Google Chrome'un da temelini oluşturan Chromium tabanlı Yandex Browser şimdilik sadece 9 dilde yayınlanıyor ve bu diller arasında ne yazık ki Türkçe yok. Zaten tarayıcı görünüş olarak da Google Chrome ile neredeyse aynı.
Yandex tarayıcısı ya da internet sitesinde belirtildiği ve Yandex servislerinin kullandığı şekliyle Yandex.Browser oldukça basit bir arayüze sahip. En dikkat çeken özelliği Tableau ismini verdikleri hızlı ulaşım menüsü. Yeni bir sekme açtığınızda ya da tarayıcıyı ilk kez açtığınızda çıkan bu ekran en çok kullandığınız internet sitelerini gösteriyor. Sayfaları otomatik olarak dilinize çevirmek ve adres çubuğunda sayfa başlığını göstermek de diğer küçük ayrıntılar. Ayrıca internette gezinirken Kaspersky güvencesinde olacağınızı da belirtelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder