30 Eylül 2012 Pazar

Apple CEO'su Tim Cook, iOS 6'daki haritalar için özür diledi


iPhone 5'in piyasaya çıkmasıyla beraber Apple, haklı veya haksız pek çok eleştiriye maruz kaldı. Bu haksız eleştirilerin bir çoğu ciddi anlamda gereksizlikten ibaretken, asıl haklı olan eleştiriler üzerine pek az konuşuldu. Haklı eleştirilerin en başında, şüphesiz ki yeni Haritalar yazılımı bulunuyor.
Google ile yollarını ayırmaya çalışan Apple, iOS 6 ile beraber hem YouTube uygulamasını, hem de Haritalar uygulamasını kaldırmıştı. YouTube'un yerine herhangi bir şey sunmazken, Haritalar'ı da kendine has bir şekilde hazırlamıştı. Google Maps'in ne kadar gelişmiş olduğunu pek çoğumuz biliyor. Apple ise, gerçek anlamda hazırlanmadan kendi haritasını, Google Maps'in yerine sundu. Haliyle haritaları sık sık kullanan kullanıcılar tarafından büyük tepki topladı.
Apple CEO'su Tim Cook, eleştirilerin çığ gibi büyüdüğünü görüp, açık açık özür dilemek durumunda kaldı. Akıllara Steve Jobs'ın sert duruşunu getiren bu özür, Apple'ın resmi sitesinin ana sayfasından yayınlandı. Özrü okumak için aşağıdaki linki takip edebilirsiniz.
Tim Cook, bir hata yaptıklarını ve Haritalar yazılımını yanlış zamanda sunduklarını kabul ediyor ve diğer harita yazılımlarına geçici olarak yönelmelerini tavsiye ediyor. Apple'ın bunu düzeltmek için canla başla çalıştıklarını da eklemeyi unutmamış


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder